Смяна на елемент ГНП

Смяна на елемент на ГНП е чест ремонт, който се извършва при горивните помпи. Горивната помпа отговаря за подаването на достатъчно гориво към дюзите, които да впръскат правилното количество в системата.

При дизеловите автомобили има допълнителна помпа, която се намира при двигателя и следи за работата на горивната.

Преди да се наложи смяна на гнп се прави проверка на всички елементи. Откачва се горивната помпа от маркучите за гориво и електрическите кабели. Много често помпата върви със сензор за количеството на горивото, който също се сваля.


В някои случаи се налага единствено и само да се смени маркуч или клапа в помпата, но в има и моменти, в които се налага смяна на гнп.

Елементи за гнп можете да намерите във всеки един сервиз. Не се опитвайте сами да решите проблема, тъй като състоянието на помпата може да се влоши и това да ви струва много повече, отколкото ако се доверите на специалисти.

Самата горивна помпа се намира под специален капак. След като се ремонтира, тя се поставя на стенд, за да се провери как работи в различни ситуации и дали при вдигането на оборотите всичко е в изправност.

Тъй като свалянето на горивната помпа, проверката и връщането на мястото е сложен процес, важно е да се извърши от професионалисти. Всички опити да го направите сами или пък от неопитни автомонтьори водят до по-големи проблеми и щети.

Колкото до ценовия диапазон от подобни услуги, това може да разберете единствено и само чрез запитване в сервиза, който сте избрали. Ако имате съмнения относно цената или пък искате повторна консултация, обърнете се към специалистите в Sofia Diesel Center, които подробно ще ви обяснят всеки един детайл и ще ви изготвят разумна оферта.

Контакти

София Дизел Център

ул. "Папрат" 37, 1415 кв. Драгалевци, София

Мобилен
0888 09 80 60

Национален тел
0700 10 730