Почистване на дюзи

Работата на двигателя на автомобила във времето води до това, че замърсяването се натрупва върху вътрешните повърхности на елементите на горивната система. В този случай инжекторните дюзи, горивните тръби, клапаните и регулаторите на налягането са най-силно засегнати от негативния ефект на замърсяването. За да предотвратите появата на сериозни проблеми в работата на вашия двигател, необходимо е да се свържете с персонала на автосервиза за диагностика и ремонт на двигателя в София Дизел Център.

По-голямата част от замърсителите причиняват разрушаване на електромагнитните дюзи. Дори при висококачествена филтрация на горивото, тежките фракции се утаяват под формата на сажди и утайки. Поради тази причина се налага почистване на дюзите, за да се възстанови нормалната работа на двигателя.

Ще се изненадате, но повечето отлагания се появяват след спиране на двигателя. Тогава има голямо нагряване на дюзите за гориво от страна на детайлите на двигателя, които все още не са имали време за охлаждане. Топлината не се отстранява с горивото, така че леките компоненти на неговите остатъци се изпаряват, докато тежките се утаяват върху повърхностите на дюзите под формата на утайка. Тъй като дюзите се произвеждат с точност до микрон, такива отлагания значително намаляват пропускателната способност на каналите им. В резултат на това, възниква нарушение при образуването на горивната смес, херметичността на клапаните и при някои други процеси.

почистване на дюзи
почистване на дюзи

Почистване на дюзи от замърсявания е необходимо, когато:

  • В допълнение към проблемите със стартиране на загрят двигател, забелязвате нестабилен празен ход и по време на преходните режими на работа;
  • Има спадове в увеличаването на скоростта;
  • Забележима е сериозна загуба на мощност на двигателя, което води до намаляване на скоростта на автомобила;
  • Средният разход на гориво се увеличава значително;
  • Има пропуски при запалването на горивото.

София Дизел Център извършва професионални услуги по качествено почистване на дюзи дизел на изключително достъпни цени. Възползвайте се още сега!